HAYIRLI OLSUN

Milletimiz bir karar vermiştir. İstişare ile yapılan işlerde hayır vardır. Bu seçimin sonucundan da hayırlar çıkar inşallah.

Seçimler her zaman bir derstir. Her zaman ibret alma vesilesidir.

Bu yönüyle kazananlara da, kaybedenlere de hayırlı olsun.

Kaybedenler tabii ki üzüntülüler. Normaldir. Bunca gayret ve koşmadan, bunca masraftan sonra kaybetmek morali bozar.

Ama millet kararını vermiştir.

Birilerini suçlamak kolaydır ama yanlış yoldur. Birilerini itham etmek kolaydır ama kazandırmaz, kaybettirir.

Maalesef bunu sıkça görüyoruz. “Siz şöyle yaptınız, filanlar böyle yaptı. Vebal altındasınız. Ahirette hesabını veremezsiniz daha da ileri gidilerek hainsiniz, satılmışsınız daha daha da ileri gidilerek münafıksınız, din düşmanlarıyla berabersiniz, Abdülhamidi yalnız bıraktınız “ gibi ağır ithamlar yapılıyor.

 Bu ve benzeri ağır ithamlar, karşıdakinin ne kadar fanatik olduğunu ve söylediği insanlara hiç değer vermediğini gösterir.

Netice de bu sözlere muhatab olan bir insan, “a haklısın mı “ diyecek, bu kadar aşağılamaya karşı “yanlış yaptım tevbe mi” diyecek ?

Hayır.

Ben böyle sözlere muhatab olanlardan etkilenip, vaz geçenleri görmedim.
Hatta daha da öfkelenip, misliyle cevap verenleri çok gördüm.

Bu sebeple dostlukların bitti, kardeşliğin düşmanlığa dönüştü, birlik ve beraberlik tarümar oldu, ümmet ruhu kayboldu.

Seçim istişaredir. Onun için insanların görüşlerin rencide edici sözler söylemeye kimsenin hakkı olmamalı. Olamaz.

Tamam gönül ister, dostlar, kardeşler, sevdiğimiz insanlar da siyaseten düşündüğü gibi olsun.

Ama bunun yolu, kırmak, dökmek, düşmanlık beslemek, tahkir etmek, her türlü kötü sözü söylemeyi kendine hak görmek olmamalı.

Bunun olması için dostluğu, kardeşliği zedelemeden, saygı da kusur etmeden söylenmeli, teşvik edilmelidir. Ve orda bırakılmalıdır. Tercih kendisine de kalmalıdır.

Dinde bile böyle değil midir ? Tebliği edersin ama hidayetine karışamazsın. Hakkında değil. Hidayet Allah’tan. Zorla hidayet ettiremezsin. Yalvarmayla doğru yola sokamazsın. Gönül meselesi. Gönlüne yatarsa hidayete eder.

Tercih meselesi. Çok çeşitli sebeplerden dolayı, elması tercih etmez, bakırı tercih eder. Bu tercihini aşağılayamazsın, küfredemezsin.

Siyaset meselesi, memleket meselesi. Din gibi cennet, cehennem meselesi de değil. Din anlatımında ki uslüp siyasette de geçerli olmalıdır. Yani neden senin gibi düşünmesi ve senin gibi reyini kullanması gerektiğini anlatırsın. Ama sadece anlatırsın. Dostluğu, kardeşliğe zarar verecek tarza, tavra giremezsin.

Sayın Cumhurbaşkanı seçim gecesi “Biz de partimizin organlarında 31 Mart seçimlerinin neticelerini açık yüreklilikle değerlendireceğiz, özeleştirimizi cesaretle yapacağız.

Ama hiçbir surette milletimizin kararına hürmetsizlik etmeyeceğiz. Milletle inatlaşmaktan, milli iradeye rağmen hareket etmekten, milletin takdirini sorgulamaktan, bugüne kadar olduğu gibi, yine uzak duracağız. “ diye konuştu.

Bunu yaparsa düştüğü yerden kalkar. Yine milletin teveccühüne mazhar olur.

Ama bunun için değerlendirme yapacağı partisinin organları milleti iyi dinlemeli. Nerelerde memnun olmadığını görmelidir.

Böyle olursa şerden hayır çıkar.

Kazananlarda artık 1930’lı yılları bırakmalılar. Sevabıyla, günahıyla o yıllar, orada kalmalı. Ders alınmalı. Yapılan hatalar tekrarlanmamalı. Ancak doğruları günümüze taşınmalı.

Kazananlar, Ak Parti’nin yıllarca milletin teveccühüne nasıl mazhar olduğu incelemeli. Ve ders almalı. Düşmesine sebep nedir, iyi öğrenmeli ve yine ders almalıdır.

Kazananlar içlerinde ki milletten, milletin değerlerinden kopuk hatta milletin değerlerine düşman, ve düşman gibi saldıranlardan da kendini temizlemeli.

“Biz içkiyle eğleneceğiz, siz üzüntüyle sahurlara kalkın, ihl’leri kapatacağız “ diyen milletten ve değerlerinden uzak insanlardan uzak durmalı. Ve bu tür milletin öfkesini sebep olan, milleti derinden üzen söylemlere ani ve samimi tepki göstermelidir. Millete yönelmede, milletle ve değerleriyle kucaklaşmada Cumhur İttifakıyla yarış etmelidir.

Bunun için de milletin değerlerini çok iyi bilen ve bildiğini söyleyebilecek olan, değerli insanlardan yararlanmalıdır.

Böyle yaparlarsa kazanırlar, millette kazanır.

Böyle yapmazlarsa, milletten kopuk anlayışıyla hareket ederlerse bir dönemlik ömürleri olur.

Tekrar seçimler milletimize, memleketimize hayırlı olsun. Zekeriyya KOCALAN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR RESİM VE YORUMLAR

İMAM-HATİP LİSELERİ IŞİDÇİ Mİ YETİŞTİRİYOR

15 TEMMUZ GECESİNİN KAHRAMANLARI