15 TEMMUZ GECESİNİN KAHRAMANLARI

ZEKERİYYA KOCALAN
15 Temmuz 2016 gecesi.
Bismillah her hayrın başıdır. O gecede vatanına ihanet etmek isteyen, bütün bir milleti kaosa sürüklemek isteyenlere karşı dur demek, karşılarına dikilmek, hakkını , hukukunu savunmak hayırlı işlerin en hayırlısıdır. Bismillah’ta  bu işe başlarken başlanması gereken mübarek bir kelime, İslam nişanı.
Bu şuurda olan o gecenin kahramanları  Bismillah deyip çıktılar meydanlara. Bismillah’ın ne büyük tükenmez bir kuvvet olduğunu gösterdiler o yiğitler canlarını ortaya koyarak, canlarını hiçe sayarak, candan, canandan vazgeçerek 15 temmuz gecesi.
Bütün güzelliklerin kaynağı iman olduğu gibi, cesaretin kaynağı da imandır, kulluktur. Tam Allah’a  bağlanmış bir mümini dünya bomba olup patlasa korkutmayabilir. Buda Allah’ın bir işidir der,  tatlı bir korkuyla seyreder diye ifade edilen imandan kaynaklanan, imandan doğan cesaretin yaşandığı geceydi, yaşatıldığı bir geceydi, adeta canlı örneğiydi kahramanlarımız 15 temmuz gecesi.
İman hem nurdur hem kuvvettir. Evet hakiki imanı elde eden adam kainata meydan okuyabilir ve imanın kuvvetine göre olayların baskısından kurtulabilir diye ifade edilen imanın özelliğinin ve güzelliğinin yansıdığı, yansıtıldığı, uygulandığı bir geceydi 15 temmuz gecesi.
Bedir’de, Hendek’te, uhut’ta, asker, silah, deve sayısı  kendilerinden kat kat fazla olan müşriklere karşı, kahraman sahabi efendilerimiz cesaretle, imanla, aşkla karşı koyduğu gibi , meydanlara çıkmışlardı , tankların, silahların önlerinde durmuşlardı. Rabbim Kitabında: “ Ey habibim düşmanı bozguna uğratan  çakıllı kumları attığın zaman sen atmadın, Allah attı “ buyurduğu gibi  Allah onların gönüllerine, kalplerine cesaret vermişti,  Allah koşturmuştu onları tankların, silahların önüne. Allah dikmişti onları tankların karşısına. Allah’ın yardımı apaçık üzerlerindeydi 15 temmuz gecesi.
Bedrin Arslanları gibi şanlıydı tankların önüne çıkan bu insanlarımız 15 temmuz gecesi.
Onun için çevresini sardılar tankların. Ölüm enselerinde olmasına rağmen, yanlarında şehit olanlar, yaralananlar, inildeyenler olmasına rağmen  onlar,  Ya şehit, Ya gaziyiz diyerek,  Allah’a dayanarak meydan okudular 15 temmuz gecesi.
“Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz çünkü onlar diridirler fakat siz hissetmezsiniz “ buyuran Rabbim onlara kendi yolunda öldürülenlerin ölmediklerini diri olduklarını, başka aleme göçtüklerini göstermişti sanki, onun için geri dönmeyip, atılmışlardı tankların önlerine, dimdik durmuşlardı eli silahlıların önünde hem de silahsız, korumasız olarak 15 temmuz gecesi.
Milletimiz  müthiş bir direnç gösterdi.
Kahramanlık destanı yazdı.
Dünyaya cesaretin ne olduğunu gösterdi.
Vatan, devlet, bayrak nasıl korunurmuş bunu gösterdi.
Hürriyetine nasıl sahip çıkılırmış bunu gösterdi.
 Ölümün üzerine  Allah Allah diyerek,  cesaretle gittiler.
Hürriyetimiz için,
Hak ve hukuklarımız için, canlarını tehlikeye attılar.
İhtilalcilerle mücadele ettiler. Kimisi şehit oldu, kimisi gazi.
Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Yaralı gazilerimize de şifalar versin.
Devletimiz şehitlerine ve yakınlarına ve de gazilerimize sahip çıktı. Onları yalnız bırakmadı.
Ama sağ kurtulan, şehitler ve yaralılar kadar canını hiçe sayan, kellesi koltuğunda gidenler.
Şehitlerle, yaralı gazilerimizle beraber, omuz omuza mücadele veren, tankların önüne duran insanlarımız.
Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakanımız, meclise gelen milletvekilleri .
Şehitlerin, yaralı gazilerin yanında geri dönmeyen, korkmayan, kaçmayan, mücadelesine devam eden askerler, polisler, vatandaşlar.
Bu kahramanları, bu yiğitleri dünyaya takdim etmemiz gerekir.
Devlet olarak bu insanlara hürriyet ve özgürlük madalyaları vermeli.
Ödüller vermeli.
Ders kitaplarına konu olarak koymalı.
Törenler düzenlemeli. Hem de en şaşaalı bir şekilde. Onların kahramanlığına ve yiğitliğine yakışır bir şekilde.
 Örnekler  ve önderler olarak  alkışlayalım. Gelecek nesiller için rehber olsun. Örnek olsun.
Devletimiz malları zarar gören ve yaralılar için kampanya açmış.
BU YİĞİTLER, BU KAHRAMANLAR  için de  kampanya açılmalı.
Bunun için devlet yetkililerimiz bir hesap açabilir. Toplanan paralarla bu insanlara o günün bir hatırası olarak hem de törenlerle hediyeler verilebilir.

Milletin kahraman evlatlarına bir hatırası, bir armağanı, bir hediyesi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR RESİM VE YORUMLAR

İMAM-HATİP LİSELERİ IŞİDÇİ Mİ YETİŞTİRİYOR