İNSAN ÇOK ZALİMDİR

 “ Şüphesiz O yani insan çok zalimdir, çok cahildir… “-1- buyuran Rabbim, yine “ şüphesiz biz adem oğlunu kerim kıldık “-2- buyuruyor.  

Birbirine zıt gibi görünen iki ayet, bir gerçeği ifade ediyor. Doğduğunda islam üzerine, temiz, tertemiz doğar insan. Masumdur.

Ama Rabbim diğer varlıklardan farklı olarak insana hürriyet vermiş. Bu sayede insan, hem kötü işleri yapabilir hem de iyi işleri. Bu özelliği ile hem çok iyi insan, hem de çok kötü insan olabilir. Ayetler bize bunu ifade ediyor.

İnsan, hürriyetini ve aklını kötüde kullanırsa. Zalimlerin zalimi olabiliyor. Yırtıcı hayvanlar gibi yırtıcı vahşileşebiliyor. Eline imkan geçmişse. Hele hele devlet imkanı, gücü, zenginliği eline geçmişse zalimliğinin tarifi mümkün değil. Yaptığı zulümler gören, işiten insanın kanını dondurur.

Geçmiş asırlarda bu yaşandı. Büyük zulümler oldu. Daha yakın tarihte bile, Mesela 2. Dünya savaşında 60. Milyon insan öldürüldü. Bu vahşeti tarifi mümkün mü? Bunu insan yaptı. Kendi cinsini gözünü kırpmadan katletti.

Amarika, Japonya’nın iki şehrini bombaladı. Milyon insanı katletti. Japonlar yıllarca bu bombaların kötü etkisini yaşadı.

Ve insan, kendi hayatını kendine zindan ediyor. Kendisine dünyayı yaşanmaz hale getiriyor.

İşte Filistinliler, yıllardır haksızlığa uğramış, yakınları katledilmiş, toprakları işgal edilmiş bir topluluk.

Bu Filistinliler İsrail’den gasp ettiği toprağını istiyor. Bu Filistinliler İsrail’den hürriyetini istiyor. Bu Filistinliler İsrail’den, insanca yaşamayı istiyor. İsrail bunları vermediği gibi her gün kötülük yapmaya, işkence etmeye, evlerini gasp etmeye devam ediyor.

Köşeye sıkışan kedi misali durumundalar Filistinliler. Ve bundan kurtulmanın çaresini arıyorlar. Masumlara zarar vermesi tasvip edilemez ama, israil’e baskın yapmalarının sebebi de budur. Yahudi düşmanlığından, Tevrat, Peygamber düşmanlığından değil.

Ama İsrail, “ bu insanlara insanca muamele yapmadık, zulmettik, haklarını gasp ettik “ deyip akıllarını başlarına alacaklarına, haması bahane ettiler. Acımasızca zulmediyorlar.

Amerika’sı, Avrupası da anında yanındalar. Hani siz medeniydiniz. Hani insan haklarını yazmıştınız. Dünyaya insan haklarını öğretiyordunuz.

Filistinliler insan değil mi ?

Ama utanmadan Filistinlilere değil de, israil’e zulmediliyormuş gibi, israil’in toprağı işgal ediliyormuş, hamasın baskınıyla çaresiz kalmış, kendini koruyamayacak duruma düşmüş gibi yanında yer aldılar. Akılları sıra ya Müslüman devletler, “Ya ayaklanırlarsa, ya tavır koyarlarsa”  diye önceden gözdağı veriyorlar.

Bir avuç hamasın yaptığını iki milyon insana ödetiyorlar. Bebeklerin, yaşlıların öldürülmesini seyrediyorlar. Masum insanların üzerine bombalar yağdırılmasını seyrediyorlar. Destek veriyorlar.

Aç-susuz bırakılarak, açlıktan, susuzluktan inim inim inleyerek öldürülmelerini seyrediyorlar.

Ne insanlıkları kalmış, ne vicdanları.

Seyrediyorlar ve savaş diyorlar. İsrail savaşıyormuş.

Bu nasıl savaş. Eli-kolu bağlı insanların üzerine bombalar atılıyor.

Eli-kolu bağlı insanların binaları yıkılıyor.

 Avrupası, Amerika’sı seyrediyorlar. Ve destek veriyorlar

Hani medeni insanlardınız ?

Nerde medeniyetiz. Nerde insanlığınız. Nerde vicdanınız.

İnsan suretinde canavarlar.  

1-     Ahzab Suresi;72

2-     İsra Suresi; 70                                                                                   Zekeriyya KOCALAN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR RESİM VE YORUMLAR

İMAM-HATİP LİSELERİ IŞİDÇİ Mİ YETİŞTİRİYOR

15 TEMMUZ GECESİNİN KAHRAMANLARI